torsdag, februari 21, 2008

Det kan bli på riktigt!

För några veckor sedan hittade jag en specialisering som jag blev helt förälskad i. Kursplanen på 5 sidor gav mig ett lyckorus som gjorde att jag inte kunde sova. Problemet var då att jag inte visste om den skulle gå HT08. NU vet jag, den kommer att göra det! Problemet just nu är att jag inte vet om jag kommer att få läsa den då det bara finns 15 platser, men jag har sökt och hoppas med hela mitt hjärta att jag kommer in. När jag ringde mamma den kvällen och berättade om den så sa hon att den var som gjord för mig. Helt ärligt låter det som att de har tagit -mig- och skapat kursplanen efter mig och mina intressen, den skulle helt enkelt inte kunna passa mig bättre. Hade så gärna velat lägga upp hela kursplanen och dela med mig av allt men ingen kan nog ändå förstå hur mycket jag vill läsa den här. Well, specialiseringen heter Idrott, lek och hälsa och jag tänker bjuda på lite highlights från kursplanen.

Friluftsaktiviteter (sommar), Kartkunskap, Friidrott, Utelek, Vattenaktiviteter, Friluftsdag, Första hjälpen, HLR, trafiksäkerhet, Fältstudier, Röstträning – gå till logoped, Ledarskap, Motorik, Bollspel, Gymnastik Anatomi, fysiologi och sensomotorik, Rörelse-rytm-dans (!!!), Udda/nya sporter, Hälsa-friskvård, kost och fysisk aktivitet

Friluftsaktiviteter (vinter). Skidutbildning förläggs till snösäker ort i svenska fjällen under en vecka. Tänk att få dra iväg med klassen till fjällen och åka bräda och skidor och allt sånt. ÅHHH! :)

Detta var lite av allt. Det bästa med detta är att jag kommer kunna kombinera att jobba som idrottslärare om jag vill det genom att läsa till påbyggnadskursen (jag tror till och med att det kan räcka med denna för tidigare år). Jag skulle bli så jävla glad… den är såå Malin som sagt.
Måste bara tillägga att det inte bara är för nöjes skull... skriver just nu ett examensarbete om lekens betydelse för barns sociala utveckling och vet sen tidigare hur viktigt det är med rörelse/idrott/lek för barns lärande över huvudtaget. Tror jag kommer ha stor nytta av den i min kommande profssion (oj vad uppsatsigt det blev nu haha).

Håll tummarna för mig :) Puss Mallan

Inga kommentarer: